Chili-punaviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Itse tehty ketsuppi

Gluteeniton Laktoositon

Raaka-aineet

n. 1 kg kypsiä hyviä tomaatteja
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
1 dl ruokosokeria
1 dl Rajamäen Chili-punaviinietikkaa
2 tl suolaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl jauhettua maustepippuria
0,5 tl mustapippuria myllystä
ripaus sinappijauhetta

Lohko tomaatit ja poista niistä kanta. Kuori ja hienonna sipulit. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi se. Mittaa kattilaan chili-punaviinietikka ja ruokosokeri. Kuumenna ja lisää joukkoon kaikki kasvikset ja mausteet. Anna kiehua runsaan puolen tunnin ajan, eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja soseuta sitten seos sauvasekoittimella. Jatka keittämistä vielä puolisen tuntia niin, että ketsuppi paksuuntuu hieman. Tölkitä kuumana puhtaisiin tölkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Ketsuppi säilyy viileässä useita viikkoja, jopa kuukausia.

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet