Maukas kesäkurpitsakeitto on helppo arkiruoka.
Yrtti-valkoviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Purjo-kesäkurpitsakeitto

Raaka-aineet

2 purjosipulia
300 g kesäkurpitsaa kuorittuna
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl tuoretta timjamia
ripaus sokeria
1 l hyvää kasvislientä
suolaa ja mustapippuria
2 dl kuohukermaa
2 rkl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa

Viimeistelyyn:
1 rkl oliiviöljyä
ripaus currya
1 dl kurpitsansiemeniä
ripaus suolaa

Halkaise purjot ja huuhtele ne hyvin. Paloittele purjot, kurpitsa ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja oliiviöljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota hetki ja lisää timjami ja ripaus sokeria.

Kaada liemi kattilaan. Kiehauta ja keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä, ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kerma ja etikka sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Kiehauta vielä ja tarkista maku.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää curry sekä kurpitsansiemenet. Paahda niitä hetki ja mausta vielä ripauksella suolaa. Annostele keitto lautasille ja ripottele pinnalle maustetut siemenet. Koristele vielä halutessasi krassinkukilla.

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet