Rajamäen Luomu Väkiviinaetikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Valkosipuli-timjamitomaatit

Gluteeniton Laktoositon

Raaka-aineet

1 kg kirsikkatomaatteja
0,5 rkl suolaa
2 tl sokeria
2 tl kuivattua timjamia
tuoretta mustapippuria

Liemi:
4 dl vettä
2,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
5 tuoretta timjamin oksaa
1 rkl sinapinsiemeniä
10 valkosipulin kynttä

Halkaise tomaatit ja sekoita kulhossa tomaattien joukkoon suola, sokeri, timjami sekä muutama rouhaisu tuoretta mustapippuria myllystä. Sekoita tomaatteja kerran pari, jotta maut ulottuvat kaikkiin tomaatteihin. Anna maustua hetki.

Mittaa kattilaan vesi, väkiviinaetikka ja sokeri. Kiehauta ja sekoita kunnes sokeri sulaa. Lisää timjamin oksat, sinapinsiemenet ja kuoritut valkosipulin kynnet.

Lusikoi tomaatit puhtaisiin patenttipurkkeihin ja kaada päälle kuuma liemi. Jäähdytä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin. Anna tekeytyä ainakin viikon ajan ennen maistelua. Tomaatit säilyvät hyvin noin 2 kuukautta. Tarjoile liha- tai pataruokien lisäkkeenä tai lisää salaatteihin.

 

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet