Viikuna-ricottacrostinit ja pikkelöidyt päärynät
Punaviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Viikuna-ricottacrostinit ja pikkelöidyt päärynät


Pikkelöidyt makeat viikunat ja ricotta-crostinit

Raaka-aineet

300 g kuivattuja viikunoita
3 dl Rajamäen Punaviinietikkaa
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
20 timjaminoksaa
1 rosmariininoksa

1 patonki
200 g ricottaa
pekaanipähkinöitä

Pilko kuivatut viikunat noin sentin paksuiksiksi siivuiksi. Laita viikunat kattilaan ja lisää kattilaan punaviinietikka, sokeri, vesi ja tuoreiden yrttien oksat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista 5 minuuttia. Laita viikunat puhtaaseen purkkiin ja kaada päälle kuuma liemi. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Anna viikunoiden maustua vuorokausi.

Kasaa patonkiviipaleiden päälle reilusti ricottajuustoa ja nosta päälle muutama siivu viikunoita. Viimeistele halutessasi pekaanipähkinöillä ja tuoreella timjamilla.


Pikkelöidyt päärynät

Raaka-aineet

1,5 kg päärynöitä
6 dl vettä
1 luomuappelsiini (raastettu kuori)
1 tl jauhettua inkivääriä
3 kpl tähtianista
1 kanelitanko
8 kpl neilikoita
3 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa
2 dl sokeria

Kuori päärynät ja poista siemenkota. Leikkaa päärynät reilun paksuisiksi lohkoiksi. Laita päärynät kattilaan ja lisää mukaan vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 5 minuuttia. Nosta päärynät pois reikäkauhalla vedestä odottamaan lautaselle. Lisää keitinliemeen hienoksi raastettua appelsiininkuorta, inkivääri, tähtianikset, kanelitanko ja neilikat. Anna kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon valkoviinietikka ja sokeri. Anna porista hetki kunnes sokeri sulaa liemeen.   Lisää liemeen päärynäsiivut ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Kaada liemi ja päärynät puhtaisiin säilykepurkkeihin. Sulje kannet tiiiviisti ja anna jäähtyä. Päärynät säilyvät jääkaapissa hyvin muutaman viikon.

Reseptit: Fanni ja Kaneli

Tutustu tuotteisiin Väkiviinaetikat

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet
  • Oliiviöljyt