1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

30 min

Parsaa tyrni-porkkana hollandaisekastikkeella & baby gem -yrttisalaattia

4 henkilölle

Parsaa tyrni-porkkana hollandaisekastikkeella

1 pnt vihreää parsaa

1 Rajamäen tyrni-porkkana omenaviinietikkashotti

3 kpl keltuaisia

250 g voita

1 rkl Rajamäen yrtti-valkoviinietikkaa

Suolaa

Sokeria

Rajamäen Luomu-liquid chiliä

Rajamäen sitruuna-viinietikkakastiketta

 

  1. Laita Rajamäen yrtti-valkoviinietikka ja porkkanashotti kattilaan ja keitä kunnes 3 rkl jäljellä.
  2. Laita lämmin liemi sauvasekoittimen kulhoon ja lisää keltuaiset, ripaus suolaa ja pari tippaa liquid chiliä.
  3. Kuumenna voi kattilassa kuplivan kuumaksi. Laita sauvasekoitin kulhoon ja sekoita, lisää kuuma voi ohuena nauhana sekoittaen joukkoon, kunnes kastike on tasainen ja kiiltävä.
  4. Keitä kuoritut parsat suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä 3-4 min. Nostele lautaselle ja laita kastiketta runsaasti päälle.
  5. Tarjoile heti.

 

Baby gem -yrttisalaatti

2 baby gem -salaattia

1 pnt tuoretta basilikaa

1 pnt tuoretta kirveliä

1 pnt tuoretta rakuunaa

Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä

Rajamäen sitruuna-valkoviinietikkakastiketta

1 dl vaaleita leipäkuutioita

Suolaa

 

  1. Paahda leipäkuutiot kullanruskeiksi pannulla oliiviöljyn kanssa, mausta suolalla.
  2. Pese salaatit hyvin ja irrota lehdet toisistaan. Leikkaa salaatin lehdet sopivan kokoisiksi paloiksi. Nypi yrtit kulhoon ja lisää salaatti joukkoon, mausta suolalla, oliiviöljyllä ja sitruuna-valkoviinietikka kastikkeella. Sekoita vielä leipäkuutiot joukkoon ja tarjoile parsan kanssa.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet