Yrtti-valkoviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Pikkelöidyt kesäporkkanat

Kasvisruoka

Raaka-aineet

n. 500 g pieniä kesäporkkanoita

2-3 oksaa tuoretta rosmariinia

2 dl Rajamäen Yrtti-Valkoviinietikkaa

2 dl vettä

1 dl sokeria

0,5 tl suolaa

Viimeistelyyn:

Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä

 

Pese porkkanat erittäin huolellisesti. Puhtaita kesäporkkanoita ei ole tarpeen kuoria, mutta jos käytät talviporkkanoita, niin kuori ne ja paloittele sopivan kokoisiksi tikuiksi.  Asettele porkkanat 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin, sujauta purkkiin myös rosmariinin oksat. Mittaa kattilaan viinietikka, vesi, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi niin, että sokeri sulaa liemeen. Jäähdytä ja kaada lämmin pikkelöintiliemi purkkiin porkkanoiden päälle. Sulje purkki ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.  Lisää pikkelöityjä porkkanoita salaattien joukkoon tai tarjoa sellaisenaan grilliruokien kaverina. Viimeistele porkkanat valuttamalla päälle hyvää oliiviöljyä. Pikkelöidyt kesäporkkanat säilyvät jääkaapissa vähintään 2 viikkoa.

Tutustu tuotteisiin Väkiviinaetikat

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet
  • Oliiviöljyt