Inkivääri-valkoviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Pikkelöidyt seesamikurkut

Kasvisruoka

Raaka-aineet

1 kurkku tai 2 avomaan kurkkua

2 dl Rajamäen Inkivääri-Valkoviinietikkaa

2 dl vettä

1 dl sokeria

0,5 tl suolaa

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

2 rkl seesamiöljyä

2 rkl seesaminsiemeniä

 

Pese kurkku ja leikkaa se n. 10 cm pituisiksi paloiksi. Jos käytät avomaan kurkkuja, niin kuori ne. Viipaloi kurkkupalat pituussuunnassa n. 0,5 cm paksuisiksi reiluiksi viipaleiksi. Laita kurkkuviipaleet 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri, suola ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi niin, että sokeri sulaa liemeen. Jäähdytä, sekoita joukkoon seesamiöljy ja seesaminsiemenet. Kaada lämmin liemi kurkkuviipaleiden päälle. Sulje purkki ja anna tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.

 

Tarjoa pikkelöityjä kurkkuja grilliruokien lisukkeena, voileipien päällä tai burgereiden ja hodareiden välissä.

Pikkelöidyt seesamikurkut säilyvät jääkaapissa vähintään 2 viikkoa. Ravista purkkia aina hieman ennen avaamista, jotta ainekset sekoittuvat tasaisesti.

Tutustu tuotteisiin Väkiviinaetikat

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet
  • Oliiviöljyt