Sitruuna-valkoviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Pikkelöity fenkoli-kurkkusalaatti

Kasvisruoka


Raaka-aineet

1 fenkoli

1 kurkku tai 2-3 avomaan kurkkua

1 punainen chilipalko hienonnettuna

0,5 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

1 dl Rajamäen Sitruuna-Valkoviinietikkaa

1 dl vettä

0,5 dl sokeria

0,5 tl suolaa

1 rkl korianterinsiemeniä

 

Viipaloi fenkoli. Kuori kurkku, halkaise se ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa myös kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lado fenkoli- ja kurkkuviipaleet kerroksittain 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin hienonnetun chilin ja tillin kanssa. Mittaa purkkiin viinietikka, vesi, sokeri, suola ja kevyesti murskatut korianterin siemenet. Sulje purkki ja ravista maut sekaisin. Anna tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.

 

Viimeistele pikkelöidyllä fenkoli-kurkkusalaatilla hodarit, burgerit, wrapit tai vaikkapa perinteiset lohi-ruisleivät. Sopii mainiosti myös grillatun kalan kaveriksi.

Pikkelöity fenkoli-kurkkusalaatti säilyy jääkaapissa vähintään viikon.

Tutustu tuotteisiin Väkiviinaetikat

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet
  • Oliiviöljyt