Chili-punaviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Pikkelöity punasipuli-linssisalaatti

Kasvisruoka

Raaka-aineet

2 purkkia kypsiä punaisia linssejä (n. 600 g)

1 punasipuli

3 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

2 dl Rajamäen Chili-Punaviinietikkaa

2 dl vettä

1 dl sokeria

0,5 tl suolaa

1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu

Viimeistelyyn:

Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä

 

Kaada kypsät linssit lävikköön, huuhtele vedellä ja valuta. Kuori ja kuutioi punasipuli. Laita linssit, punasipuli ja lehtipersilja 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin, sekoita. Mittaa kattilaan viinietikka, vesi, sokeri, suola sekä limetin kuoriraaste ja puristettu mehu. Kuumenna kiehuvaksi niin, että sokeri sulaa liemeen. Jäähdytä ja kaada lämmin liemi purkkiin. Sulje purkki ja anna tekeytyä jääkaapissa 2 tuntia tai yön yli.

 

Tarjoa linssejä sellaisenaan esim. grillatun tai paistetun kalan kaverina tai kesäisten salaattien joukossa antamassa makua ja ruokaisuutta.

Viimeistele hyvällä oliiviöljyllä. Pikkelöidyt linssit säilyvät jääkaapissa vähintään 2 viikkoa.

Tutustu tuotteisiin Väkiviinaetikat

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet
  • Oliiviöljyt