Pikkelöidyt puolukat

Ainekset 1 dl Puolukoita 0,5 dl Rajamäen Pikkelöintiliemi 0,5 dl Vesi Valmistusohje Laita puolukat suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Kaada liemiseos puolukoiden päälle, niin että puolukat ovat nesteen peitossa. Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja viileässä paikassa (max +10°C). Puolukat ovat valmiita nautittavaksi vuorokauden kuluttua. Säilyvyys viileässä noin 3 kuukautta. […]

Lue lisää …

Pikkelöity punasipuli

Ainekset 6 kpl Punasipulia 2,5 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 2,5 dl Vettä 1 rkl Suolaa Valmistusohje Pese ja kuori sipulit. Leikkaa sipulit haluamaasi muotoon. Huomaa, että mitä paksumpia palat ovat, sitä kauemmin maustuminen kestää. Laita sipulit suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Lisää muut ainekset suljettavaan purkkiin ja kaada liemiseos päälle, niin että kaikki […]

Lue lisää …

Pikkelöity kukkakaali

Ainekset 1 kpl Kukkakaali 1 dl Hunajaa 2,5 dl Rajamäen Pikkelöintiliemi 2,5 dl Vesi 1 rkl Suola Valmistusohje Huuhtele kukkakaali ja irrottele nuput varresta. Pilko varsi nuppujen kokoisiksi paloiksi. Laita kukkakaalin palat suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Lisää muut ainekset suljettavaan purkkiin ja kaada liemiseos päälle, niin että kaikki tuotteet ovat nesteen […]

Lue lisää …

Pikkelöidyt porkkanat

Ainekset 400 g Keltaista porkkanaa 400 g Oranssia porkkanaa 2,5 dl Rajamäen Pikkelöintiliemi 2,5 dl Vesi 1 rkl Suola 3 kpl Kanelitanko 3 kpl Laakerinlehti Valmistusohje Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat haluamaasi muotoon. Huomaa, että mitä paksumpia palat ovat sitä kauemmin maustuminen kestää. Laita porkkanapalat suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Lisää […]

Lue lisää …

Sushi-inkivääri

Ainekset 200 g Inkivääriä 1 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 1 dl Vettä 1 tl Suolaa Valmistusohje Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta inkiväärejä noin 15 min reilussa vedessä. Valuta kiehautetut inkiväärit siivilässä ja laita inkivääriviipaleet purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi, vesi ja suola. Kaada seos viipaleiden päälle, niin että ne peittyvät kokonaan nesteeseen. Anna inkiväärien […]

Lue lisää …

Korean BBQ wings

800 g Kanansiipiä 2 rkl Seesamin siemeniä BBQ-kastike:  2 dl Kikkoman Poke-kastiketta 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Inkivääriä 3 rkl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 0,5 dl Lanfranchi Seesamöljyä Marinoi siivet BBQ-kastikkeella (säästä puolet kastikkeesta ruokailuun). Anna marinoitua jääkaapissa 2 tuntia. Asettele siivet nahkapuoli ylöspäin leivinpaperilla peitetylle paistopellille. Ripottele seesamin siemenet siipien pinnalle Esilämmitä uuni 200°C. Paista noin […]

Lue lisää …

Rajamäen marengit

4 kananmunan valkuaista 2 dl sokeria 1 tl Rajamäen väkiviinaetikkaa Laita uuni lämpenemään 125°C (kieroilmauuni 100°C ). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Huom! Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun se pysyy kulhossa ylösalaisin. Lisää sokeri ja väkiviinaetikka valkuaisvaahtoon. Asettele vaahto leivinpaperille lusikan avulla tai käytä pursotinta erilaisen muodon saavuttamiseksi. Kypsennä uunin keskitasossa n. 40 minuuttia. Sammuta uuni […]

Lue lisää …

Rajamäen 1-2-3-pikkelöintiliemi

1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 dl sokeria 3 dl vettä Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen. Riippuen mitä kasviksia olet pikkelöimässä pese ja kuori ne huolellisesti esim. porkkanat yms. multaiset ja kuorelliset juurekset. Pilko, kuutio, suikaloi, siivuta kasvikset mieleiseksi tai pikkelöi kokonaisena. Aseta kasvikset purkkiin […]

Lue lisää …

Rajamäen herkkukurkut

Raaka-aineet 2½ – 3 kg avomaankurkkuja pala piparjuurta kruunutilliä Mausteliemi: 1,8 l vettä 4-5 dl sokeria 3 rkl suolaa ½ rkl maustepippuria ½ rkl sinapinsiemeniä 4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa (1 plo) Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet lasitölkkeihin kerroksittain piparjuurilastujen ja tillin kanssa. Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka […]

Lue lisää …

Valkosipuli-timjamitomaatit

Raaka-aineet 1 kg kirsikkatomaatteja 0,5 rkl suolaa 2 tl sokeria 2 tl kuivattua timjamia rouhittua mustapippuria Liemi: 4 dl vettä 2,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 4 dl sokeria 5 tuoretta timjamin oksaa 1 rkl sinapinsiemeniä 10 valkosipulin kynttä Halkaise tomaatit ja sekoita kulhossa tomaattien joukkoon suola, sokeri, timjami sekä muutama rouhaisu tuoretta mustapippuria myllystä. Sekoita tomaatteja […]

Lue lisää …