Raaka-aineet n. 300g kesäkurpitsaa suolaa mustapippuria 2 valkosipulinkynttä tuoretta basilikaa Marinadi: 2 rkl öljyä 2 rkl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1 rkl sokeria 1 rkl limemehua Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Paista viipaleet öljyssä kuumalla pannulla, niin että viipaleisiin ilmestyy ruskeita pilkkuja. Lado viipaleet kerroksittain astiaan ja ripottele kerrosten väliin suolaa, pippuria, basilikaa ja hienonnettua valkosipulia. Sekoita marinadi ja […]
Lue lisää …
Raaka-aineet 1 kg kurkkua 3 sipulia 2 punaista paprikaa 2 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 4 dl vettä 2 tl suolaa 3 dl sokeria 2 tl sinappijauhetta 1 dl vehnäjauhoja 2 tl currya Leikkaa kurkut ja paprikat pieniksi kuutioiksi tai raasta ne monitoimikoneella karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit. Mittaa kattilaan etikka, vesi, suola, sokeri ja hienonnetut kasvikset. Keitä […]
Lue lisää …
Raaka-aineet 300 g silakkafileitä Liemi: 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 0,5 dl vettä 2 tl suolaa Kastike: 2 dl kermaviiliä 3 rkl sokeritonta omenasosetta 1 tl mietoa sinappia 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia 3 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia 3 rkl hienonnettua tuoretta tilliä tai Rajamäen Luomu Liquid tilliä 1 tl kuivattua kirveliä rouhittua […]
Lue lisää …
Raaka-aineet ½ kg raparperia 1 dl vettä 1 sipuli 1 chilipalko 1 punainen paprika ½ dl rusinoita 2 dl fariinisokeria ½ dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa ½ tl suolaa ½ tl inkivääriä ½ tl currya Pilko puhdistetut raparperit paksupohjaiseen kattilaan, lisää vesi ja keitä hiljalleen, kunnes raparperi soseutuut. Hienonna sipuli ja chilipalko. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Lisää […]
Lue lisää …
Raaka-aineet 1 kg tomaatteja 1 iso sipuli 2 omenaa 2 chilipalkoa 1 punainen paprika ½ dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 tl suolaa 1 tl rouhittua mustapippuria 1 ¾ dl hillo-marmeladisokeria Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, jotta saat niistä kuoret pois. Kuori omenat ja sipuli. Poista paprikasta ja chileistä kanta sekä siemenet. Paloittele kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi. […]
Lue lisää …
Raaka-aineet 1 kananmuna / syöjä 2 l vettä 1,4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Suolaa ja pippuria Kiehauta vesi ja lisää väkiviinaetikka. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu maltillisesti. Riko kananmunat yksitellen kauhaan tai kahvikuppiin odottamaan. Sekoita veteen pieni pyörre ja kaada kananmuna rauhallisesti kiehuvaan veteen. Keitä munia 2-4 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle […]
Lue lisää …
Raaka-aineet 400 g lohta fileenä 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä tilliä Liemi: 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 dl vettä 5 rkl sokeria 2 tl suolaa Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja tee lohiviipaleista tiiviitä rullia. Lado rullat kerroksittain sipulirenkaiden, murskattujen valkosipulinkynsien ja tillin kanssa kauniiseen, kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita liemi, kaada se lohirullien päälle ja anna maustua seuraavaan […]
Lue lisää …
Rajamäen Luomu Väkiviinaetikka valmistetaan luonnollisella käymismenetelmällä luonnonmukaisesti tuotetusta kotimaisesta viljaviinasta. Rajamäen Luomu Väkiviinaetikalla on Hyvää Suomesta -merkki. TUOTETIEDOTEtikkahappopitoisuus 10 %Laimennus pöytäetikaksi: 2 osaa etikkaa, 3 osaa vettä. Säilytys: huoneenlämmössä suoralta auringonvalolta suojattuna. Ravintosisältö / 100g Kierrätysohjeet: Lajittele pullo ja suljin erikseen muovinkeräykseen. Valmistaja: Berner Oy, PL22, 00811 HelsinkiValmistusmaa: Suomi […]
Lue lisää …