Balsamietikat
Täyteläinen balsamietikka
Balsamietikka valmistetaan valko- tai punaviinietikasta ja kokoon keitetystä rypälemehusta. Valmistukseen kuulu neljä vaihetta – sadonkorjuu, rypäleiden murskaaminen, rypälemehun tiivistäminen ja kypsyttäminen – joiden seurauksena syntyy hedelmäistä, täyteläistä balsamietikkaa. Balsamietikassa on sokereita, mikä tuo omanlaisen makeanhappaman aromin tuotteeseen.
Ruuanlaitto
Ruuanlaitossa balsamietikka on yhtä kiitollinen tuote kuin etikkaperheen muutkin jäsenet. Balsamietikkaa, vaaleaa ja tummaa, voi käyttää lihan, kasvisten, hedelmien ja jopa mansikoiden maustamiseen.
Lorauttamalla laadukasta oliiviöljyä vaaleaan balsamietikkaan saat raikkaan mausteöljyn niin vihanneksille, kalalle kuin hedelmillekin.