Vinkit

Ota hyöty irti etikasta

Etikan monipuoliset käyttömahdollisuudet on tunnettu Suomessa jo vuosisatoja. Nykyään etikka tekee uutta paluuta kotien monitoimiaineeksi. Etikka on luonnonmukainen ja ympäristöystävällinen perinteisen kemianteollisuuden ihmeaine, jota voi hyödyntää ruuanlaitosta siivoukseen ja pyykkihuoltoon.

Etikka & säilöntä

Säilöntä on helppo ja herkullinen konsti ottaa luonnon maut talteen ja luoda aivan uusia makuelämyksiä. Perinteisimmät säilöntäherkut syntyvät vihanneksista, juureksista, sienistä ja kaloista. Yhtä lailla säilöntään sopivat myös marjat, hedelmät ja vaikka tuore chili.

Säilöntävinkit »

Etikka & ruuanlaitto

Väkiviinaetikan avulla saa kirpeyttä dippi- ja marinointikastikkeisiin, sillä voi mureuttaa lihaa ja maustaa kalaruokia. Eivätkä uppomunatkaan tai kuivan kuohkea marenki synny ilman väkiviinaetikkaa! Myös parhaat makuelämykset syntyvät viiden perusmaun – suolainen, hapan, makea, karvas ja umami – juuri sopivasta, makuhermoja kutkuttavasta tasapainosta. Perusmakuja yhdistämällä saat uutta ryhtiä, luonnetta sekä syvyyttä niin tuttuihin kuin tuleviinkin lempiresepteihisi!

Ruuanlaittovinkit »

Etikka & siivoaminen

Herkullisen ruoanlaiton lisäksi etikka soveltuu mainiosti monenlaiseen puhdistamiseen. Toisin kuin teollisista kemikaaleista, etikasta ei synny jäämiä luontoon. Oikein annosteltuna etikalla puhdistamisesta ei jää myöskään etikan hajua. Väkiviinaetikkaa voi käyttää esimerkiksi kodinpuhdistuksessa yleispuhdistusaineena, pyykin huuhteluaineena sekä kodinkoneiden kalkinpoistossa.

Siivousvinkit »

Etikka & hyvinvointi

Omenaviinietikkaan liitetään monia hyvinvointia edistäviä vaikutuksia, kuten suoliston hyvinvointi ja vastustuskyvyn paraneminen sekä ihon ja hiusten hyvinvointi. Terveydenedistäjänä omenaviinietikan historia on enemmän kansanperinnettä ja käyttäjäkokemuksia kuin kliinistä lääketiedettä. Rajamäen Raikastusjuoma keskittyy hyvän maun ja luonnollisten, puhtaiden raaka-aineiden tuomaan hyvään oloon.

Hyvinvointivinkit »