Laktoositon
Maidoton
Neljälle
1 iso kukkakaali
2 rkl maizenaa
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl rypsiöljyä
kastike:
3 valkosipulinkynttä tai 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia
½ dl soijakastiketta
3 rkl hoisin-kastiketta
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl Rajamäen Liquid Inkivääriä
lisäksi:
4 kevätsipulia
½ tl chilihiutaleita
2 rkl suolapähkinöitä rouhittuna
tarjoiluun keitettyä riisiä
Leikkaa kukkakaali suupaloiksi. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja ryöppää kukkakaaleja viitisen minuuttia. Valuta siivilässä ja anna jäähtyä. Sekoita maizena, riisiviinietikka ja soijakastike keskenään ja sekoita seos sitten kukkakaalien joukkoon.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään valkosipulit, soijakastike, hoisin-kastike, vaahterasiirappi, seesamiöljy ja Liquid Inkivääri.
Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista kukkaaleja kuumalla lämmöllä pari minuuttia, jotta ne saavat väriä. Lisää kastike pannulle ja anna kiehahtaa.
Hienonna kevätsipuli ja sekoita kukkakaalien joukkoon. Viimeistele kukkakaali kung pao chiihiutaleilla ja rouhituilla suolapähkinöillä. Tarjoile riisin kanssa.