1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


Kurpitsacarbonara

Neljälle

½ myskikurpitsa

400 g spagettia

170 g pekonia

1 sipuli

2 rkl öljyä

1 rkl Rajamäen Liquid Valkosipulia

1 tl kuivattua timjamia

1 kananmuna

½-1 dl pastan keitinvettä

suolaa ja mustapippuria

parmesaania

tuoretta basilikaa

 

Halkaise myskikurpitsa ja poista siemenet lusikan avulla. Voit paahtaa kerralla molemmat puolet ja käyttää toisen puolikkaan muuhun kokkailuun. Laita myskikurpitsat kuoripuoli ylöspäin leivinpaperille pellille. Paahda 220 asteessa puoli tuntia. Anna jäähtyä hieman. Irrota sitten kuoret ja laita puolikkaan kurpitsan lihat tehosekoittimeen. Surauta soseeksi. Tarvitset noin kolme desiä kurpitsasosetta.

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta, mutta säästä desi keitinvettä.

Hienonna pekoni ja ruskista se miedolla lämmöllä. Kuori ja hienonna sipuli, lisää pekonien kaveriksi pannuun ja paistele, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää Liquid Valkosipuli ja kuivattu timjami. Hetken kuluttua lisää kurpitsasose ja puoli desiä pastan keitinvedestä. Anna kuumentua. Sekoita kuuman kurpitsasoseen joukkoon muna, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita pekoni-kurpitsaseos spagetin joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vielä lisää pastan keitinvettä. Tarjoile kurpitsacarbonara vastaraastetun parmesanin ja tuoreen basilikan kanssa.

 

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet