Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
4 annosta
Raaka-aineet
n. 1,5 kg pieniä possun ribsejä
vettä
2 sipulia lohkoina
5 valkosipulinkynttä puolitettuina
1 rkl mustapippureita
2 rkl karkeaa merisuolaa
Marinadi:
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 dl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
0,5 dl Kikkoman soijakastiketta
0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa
1 tl grillausmaustetta
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua rosmariinia
2 rkl fariinisokeria tai siirappia
2 tl suolaa
Laita possun ribsit isoon kattilaan ja lisää kylmää vettä kunnes ne peittyvät. Lisää kattilaan myös sipulit, valkosipulin kynnet, mustapippurit ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen n. 2 tuntia. Jäähdytä ribsit liemessään kannen alla.
Sekoita marinadi. Laita kaikki marinadin ainekset korkeaan kapeaan astiaan ja soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Pakkaa ribsit muovipussiin marinadin kanssa, sulje pussi tiiviisti tiukalla solmulla ja kääntele sitä niin, että marinadi maustaa kaikki palat. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa.
Ota ribsit huoneen lämpöön paria tuntia ennen grillaamista. Grillaa ribsejä kohtuullisella lämmöllä molemmin puolin 15-20 minuuttia ja sivele niitä marinadilla grillaamisen aikana.