Ainekset:
500 g Paprikaa ja/ tai chiliä
2,5 dl Rajamäen Pikkelöintilientä
2,5 dl Vettä
1 rkl Suolaa
Valmistusohje:
1. Huuhtele paprikat ja/tai chilit.
2. Paahda paprikat ja/tai chilit nopeasti korkeassa lämmössä pannulla, uunissa pellillä tai grillissä, niin että ne saavat ruskeita pilkkuja, mutta ei vielä kypsy vaan pysyy napakkana.
3. Laita paprikat ja/tai chilit suljettavaan purkkiin.
4. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi, vesi ja suola keskenään ja kaada liemiseos paprikoiden ja/tai chilien päälle, niin että ovat kokonaan nesteen peitossa.
4. Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja viileässä paikassa (max +10°C). Paprikat ja/tai chilit ovat valmiita nautittavaksi vuorokauden kuluttua.
Säilyvyys viileässä noin 3-6 kuukautta.
Vinkki: voit valmistaa pikkelöintiliemen myös itse alla olevan ohjeen mukaan.
Ainekset
1 osa Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen.