1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

Pikkelöidyt sinapinsiemenet

Ainekset

1 dl Sinapinsiemeniä
2 dl Rajamäen Pikkelöintilientä
1 dl Vettä
0,5 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Lisää ainekset kattilaan.
  2. Hauduta hiljalleen keittäen 30min. Tarkkaile, että nestettä on tarpeeksi ja lisää sitä tarvittaessa. 30 minuutin jälkeen nestettä saisi olla vielä hieman, niin että pikkelöidyt siemenet eivät ui nesteessä, mutta ei ole aivan kuivanakaan.
  3. Kaada keitetyt sinapinsiemenet kannella suljettavaan purkkiin. Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja viileässä paikassa (max +10°C). Pikkelöidyt sinapinsiemenet ovat valmiita nautittavaksi vuorokauden kuluttua. Tarjoile esimerkiksi hodareiden, hampurilaisten ja salaattien kanssa.
Säilyvyys viileässä noin 3-6 kuukautta.
Vinkki: voit valmistaa pikkelöintiliemen myös itse alla olevan ohjeen mukaan.

Ainekset
1 osa Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet