1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


30 min

Kurpitsakeitto

Neljälle

1 myskikurpitsa (n. 1,3 kg)
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä
7 dl kasvis- tai kanalientä
3 rkl tuorejuustoa tai kauratuorejuustoa
1 ½ rkl Rajamäen Pastöroimatonta Omenaviinietikkaa Virkistävä Inkivääri-kurkuma
suolaa ja mustapippuria

viimeistelyyn paahdettuja kurpitsansiemeniä ja Rajamäen Tummaa kastiketta ”Aceto Balsamico di Modena IGP”

Halkaise myskikurpitsa ja kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsan kuoret pois veitsen avulla ja pilko kurpitsa kuutioiksi.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipulit sekä kurpitsat, kuullota sekoitellen vielä muutama minuutti. Kaada kasvisliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 20 minuuttia, tai kunnes kurpitsat ovat kypsiä (riippuu palojen koosta). Lisää tuorejuusto kattilaan ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta Omenaviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset paahdetuilla kurpitsansiemenillä sekä Rajamäen Tummalla kastikkeella.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet