Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Raaka-aineet
2½ – 3 kg avomaankurkkuja
pala piparjuurta
kruunutilliä
Mausteliemi:
1,8 l vettä
4-5 dl sokeria
3 rkl suolaa
½ rkl maustepippuria
½ rkl sinapinsiemeniä
4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa (1 plo)
Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet lasitölkkeihin kerroksittain piparjuurilastujen ja tillin kanssa. Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi kurkkujen päälle niin, että kurkut peittyvät. Kurkut ovat valmiita syötäväksi parin viikon kuluttua. Säilytyslämpötila alle +10 astetta.
Vinkki: Korvaa Väkiviinaetikka valmiiksi maustetulla Rajamäen Säilöntäliemellä.