Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Raaka-aineet
n. 1 kg kypsiä hyviä tomaatteja
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
1 dl ruokosokeria
1 dl Rajamäen viinietikkaa
2 tl suolaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl jauhettua maustepippuria
0,5 tl mustapippuria myllystä
ripaus sinappijauhetta
Lohko tomaatit ja poista niistä kanta. Kuori ja hienonna sipulit. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi se. Mittaa kattilaan viinietikka ja ruokosokeri. Kuumenna ja lisää joukkoon kaikki kasvikset ja mausteet. Anna kiehua runsaan puolen tunnin ajan, eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja soseuta sitten seos sauvasekoittimella. Jatka keittämistä vielä puolisen tuntia niin, että ketsuppi paksuuntuu hieman. Tölkitä kuumana puhtaisiin tölkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Ketsuppi säilyy viileässä useita viikkoja, jopa kuukausia.