Raaka-aineet
800 g puna-, kelta- tai raitajuuria
Marinadi:
0,5 dl Rajamäen yrttivalkoviinietikkaa
1,5 dl neitsytoliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
2 rkl tuoretta rosmariiniä hienonnettuna
9 kpl tuoretta timjamin oksaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Voit halutessasi käyttää myös kelta- tai raitajuuria. Kuori punajuuret ja leikkaa veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Lado punajuuriviipaleet ja timjamin oksat kannelliseen lasipurkkiin. Mittaa kulhoon yrttivalkoviinietikka, oliiviöljy ja hunaja. Lisää kulhoon raastettu sitruunan kuori, hienonnettu rosmariini ja valkosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita marinadi hyvin ja kaada lasipurkkiin punajuurien päälle. Sulje kansi ja anna maustua vähintään 3 tuntia tai mieluiten yön yli. Tarjoa esimerkiksi paahdettujen patonkiviipaleiden ja chevren kera.
Resepti: Keittiössä, kotona ja puutarhassa