1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


Pikkelöidyt porkkanat

Ainekset

400 g Keltaista porkkanaa
400 g Oranssia porkkanaa
2,5 dl Rajamäen Pikkelöintiliemi
2,5 dl Vesi
1 rkl Suola
3 kpl Kanelitanko
3 kpl Laakerinlehti

Valmistusohje

  1. Pese ja kuori porkkanat.
  2. Leikkaa porkkanat haluamaasi muotoon. Huomaa, että mitä paksumpia palat ovat sitä kauemmin maustuminen kestää.
  3. Laita porkkanapalat suljettavaan purkkiin.
  4. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Lisää muut ainekset suljettavaan purkkiin ja kaada liemiseos päälle, niin että kaikki tuotteet ovat nesteen peitossa.
  5. Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja viileässä paikassa (max +10°C). Porkkanat ovat valmiita nautittavaksi noin 5 päivän kuluttua.
    Säilyy viileässä noin 4 -8 viikkoa.
Vinkki: voit valmistaa pikkelöintiliemen myös itse alla olevan ohjeen mukaan.

Ainekset
1 osa Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet