Ainekset
400 g Keltaista porkkanaa
400 g Oranssia porkkanaa
2,5 dl Rajamäen Pikkelöintiliemi
2,5 dl Vesi
1 rkl Suola
3 kpl Kanelitanko
3 kpl Laakerinlehti
Valmistusohje
- Pese ja kuori porkkanat.
- Leikkaa porkkanat haluamaasi muotoon. Huomaa, että mitä paksumpia palat ovat sitä kauemmin maustuminen kestää.
- Laita porkkanapalat suljettavaan purkkiin.
- Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Lisää muut ainekset suljettavaan purkkiin ja kaada liemiseos päälle, niin että kaikki tuotteet ovat nesteen peitossa.
- Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja viileässä paikassa (max +10°C). Porkkanat ovat valmiita nautittavaksi noin 5 päivän kuluttua.
Säilyy viileässä noin 4 -8 viikkoa.
Vinkki: voit valmistaa pikkelöintiliemen myös itse alla olevan ohjeen mukaan.
Ainekset
1 osa Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen.