Raaka-aineet
1 fenkoli
1 kurkku tai 2-3 avomaan kurkkua
1 punainen chilipalko hienonnettuna
0,5 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 dl Rajamäen Sitruuna-Valkoviinietikkaa
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 rkl korianterinsiemeniä
Viipaloi fenkoli. Kuori kurkku, halkaise se ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa myös kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lado fenkoli- ja kurkkuviipaleet kerroksittain 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin hienonnetun chilin ja tillin kanssa. Mittaa purkkiin viinietikka, vesi, sokeri, suola ja kevyesti murskatut korianterin siemenet. Sulje purkki ja ravista maut sekaisin. Anna tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.
Viimeistele pikkelöidyllä fenkoli-kurkkusalaatilla hodarit, burgerit, wrapit tai vaikkapa perinteiset lohi-ruisleivät. Sopii mainiosti myös grillatun kalan kaveriksi.
Pikkelöity fenkoli-kurkkusalaatti säilyy jääkaapissa vähintään viikon.