Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
4 annosta
Raaka-aineet
600 g puhdistettua lohifileetä
3 rkl Kikkoman soijakastiketta
2 rkl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa
1 limen mehu
1 kuivattu pieni chilipalko murskattuna (tai 0,5 tl chilijauhetta)
1 tl sokeria
suolaa
Lohkoperunat:
6 isoa rosamunda-perunaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia (tai 1 rkl tuoretta)
suolaa ja mustapippuria
Sekoita soijakastikkeen joukkoon etikka, limen mehu, murskattu chilipalko ja sokeri. Laita lohi filee uunivuokaan ja kaada päälle marinadi. Anna kalan maustua n. 1 tunti huoneenlämmössä. Sivele mausteseosta kalan pintaan silloin tällöin. Mausta filee vielä suolalla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia riippuen fileen paksuudesta.
Pese ja lohko perunat sillä välin kun kala maustuu. Laita lohkot pieneen kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja sekoita niiden joukkoon öljy ja timjami sekä suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoile uunilohi lohkoperunoiden ja vihreän salaatin kera.