Hyvää rapeakuorista leipää
2 isoa kypsää tomaattia
1 pkt tempeä
4 kpl rapeaa romaine tms. salaatinlehteä
Dijon sinappia
Majoneesia
Tuoretta basilikaa tai Rajamäen luomu liquid basilikaa
1/2 dl Oliiviöljyä
1/2 dl Kikkoman makeaa soijaa
Ripaus suolaa
Cayennepippuria
4 kpl mustapippuria
Savupaprikajauhetta
- Murskaa mustapippurit huhmareessa. Lisää suola, paprika, cayenne ja soija ja sekoita kunnes tahnamainen. Lisää vielä oliiviöljy sekoittaen.
- Leikkaa tempe n. 0,5 -1 cm paksuiksi viipaleiksi ja marinoi tehdyssä kastikkeessa, mielellään yön yli, vähintään 2 h.
- Paahda tempe viipaleet uunissa 180 astetta. N.20-30 min. Välillä marinadilla valellen.
- Grillaa leipäviipaleet uunissa tai leivänpaahtimessa. Ripottele pinnalle oliiviöljyä ja voitele kevyesti sinapilla ja majoneesilla.
Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja kasaa leipä salaatin, tomaatin, basilikan ja tempen kanssa haluamasi paksuisiksi leiviksi.