Viinietikkakastikkeet

Viinietikkakastike, etikkaperheen makein

Rajamäen viinietikkakastikkeet ovat käyttövalmiita, makeanhappamia, täyteläisiä kastikkeita, joiden suosio piilee niiden herkullisuudessa ja monikäyttöisyydessä. Viinietikkakastikkeiden makeus ja herkullinen koostumus tulevat valmistuksessa käytetystä rypälemehutiivisteestä ja glukoosi- tai glukoosi-fruktoosisiirapista. Kastikkeita on maustettu eri aromeilla, muun muassa sitruunalla, viikunalla ja basilikalla.

Ruuanlaitto

Makeat viinietikkakastikkeet ovat täydellinen piste iin päälle pikkupurtavien tarjoilussa. Ne sopivat dippikastikkeiksi erilaisille naposteltaville kuten parmankinkulle, juustoille, melonille ja muille hedelmille sekä marjoille – ja tietenkin salaateille.

Viinietikkakastikkeilla voi valmistaa myös vähän uudentyyppisiä versioita perinteisistä etikkaherkuista, kuten vaikkapa mummonkurkuista.

Viinietikkakastikkeet sopivat myös lihan ja kalan maustamiseen, marinadeihin ja kastikkeisiin. Äläkä unohda jälkiruokia – saat taivaallisia makuelämyksiä lisäämällä balsamikastiketta vaniljajäätelöön, vaahtokarkkeihin tai mutakakkuun.

Rajamäen viinietikkakastikkeet

Rajamäen Vaalea Viinietikkakastike

Käyttövalmis Rajamäen Vaalea Viinietikkakastike valmistetaan Italiassa yhdistämällä tiivistetty rypälemehu valkoviinietikkaan. Raikkaan hedelmäinen ja tuoreen happoinen kastike sopii mainiosti keveisiin ruokiin, kuten broilerille ja kalkkunalle, salaattiannoksiin sekä hedelmien ja marjojen kanssa.

Rajamäen Basilikakastike ”Aceto Balsamico di Modena IGP”

Rajamäen Basilikakastike on maustettu luonnollisella basilika-aromilla. Se sisältää italialaisen keittiön perusmaut: pitkään kypsyneen, aidon Aceto Balsmico di Modena IGP -balsamiviinietikan ja tuoreen, tuoksuvan basilikan. Herkullinen makupari maustaa nopeasti ja vaivatta esim. paahdettuja punajuuria, mozzarellaa ja rucolaa.

Rajamäen Sitruuna-viinietikkakastike

Rajamäen sitruunan makuinen viinietikkakastike on maustettu luonnollisella sitruuna-aromilla. Italialaisten rakastama raikas sitruuna maustaa vaalean viinietikkakastikkeen uudella tavalla. Yllättävä kahden happoisen maun yhdistelmä toimii loistavasti esim. savukalan, katkarapujen ja vadelmien kanssa. Sitruunanmakuinen kastike korvaa tuoreen sitruunan ja limen maustamisessa.

Rajamäen Omenaviinietikkakastike

Käyttövalmis, raikkaan omenaisen makuinen Rajamäen Omenaviinietikkakastike soveltuu niin maustamiseen, marinadeihin kuin glaseerauskastikkeeksi. Kastike sopii myös käytettäväksi sellaisenaan maustekastikkeena esimerkiksi hedelmien tai juustojen kanssa. Kastike saa makua reseptin pohjana olevasta omenaviinietikasta. Öljytön, maidoton, laktoositon ja gluteeniton kastike soveltuu monenlaisille ruokavalioille.

Rajamäen Tumma kastike ”Aceto Balsamico di Modena IGP”

Käyttövalmis Rajamäen Tumma kastike valmistetaan Italiassa aidosta Aceto Balsamico di Modenasta ja kokoon keitetystä rypälemehusta. Syvä ja aromaattinen maku tulee Aceto Balsamico di Modenan kypsästä, hedelmäisestä aromista sekä miellyttävästä makeudesta. Pehmeä kastike sopii erityisesti haudutettuihin ja paahdettuihin liha- ja kasvisruokiin sekä ruokaisampiin salaatteihin ja juustoille.

Rajamäen Viikunakastike ”Aceto Balsamico di Modena IGP”

Rajamäen Viikunakastike on tumma, käyttövalmis viikunan makuinen kastike, joka on valmistettu Italiassa aidosta Aceto Balsamico di Modena IGP -balsamiviinietikasta. Viikunakastike maistuu esimerkiksi salaatissa grillatun vuohenjuuston tai halloumin lisukkeena. Kokeile Viikunakastiketta myös yllättävänä makuparina mutakakun kanssa!

Rajamäen Mansikka-viinietikkakastike

Rajamäen Mansikka-viinietikkakastike on makea, käyttövalmis kastike, joka on valmistettu valkoviinietikasta ja kokoon keitetystä rypälemehusta. Herkullisen punaisen värinsä kastike saa luonnon omista väriaineista, porkkanasta ja omenasta. Mansikan makuinen viinietikkakastike sopii erityisen hyvin parmankinkun ja melonin seuraksi, erilaisten juustojen lisukkeeksi, salaatinkastikkeeksi sekä jälkiruokiin esimerkiksi vaniljajäätelön kastikkeeksi tai hedelmien, marjojen ja vaahtokarkkien dippikastikkeeksi.