Hyvinvointia omenaviinietikasta

Omenaviinietikka on yhdistetty hyvinvointiin jo satojen vuosien ajan ympäri maailmaa. Se on suosittu luonnollinen vaihtoehto terveyden- ja kauneudenhoitoon.

Terveydenedistäjänä omenaviinietikan historia on enemmän kansanperinnettä ja käyttäjäkokemuksia kuin kliinistä lääketiedettä, ja siksi sillä ei ole virallisia terveysväitteitä.

Kokemuksia omenaviinietikasta

Omenaviinietikan vaikutuksista puhutaan paljon, mutta virallisia näyttöjä sen terveysvaikutuksista ei ole – siksi omakohtainen kokemus on oleellisinta. Omenaviinietikka sisältää ainesosia – happoja, mikrobeja ja ravintoaineita, jotka itsessään ovat tutkittuja ja hyödyllisiä osana tasapainoista ruokavaliota. Ruokavalion osana ihmiset ovat kokeneet positiivisia vaikutuksia mm. vastustuskykyyn, ruoansulatukseen, verensokerin kontrollointiin ja kehon puhdistamiseen. Kauneudenhoidossa omenaviinietikkaa käytetään mm. ihoärsytysten rauhoittamiseen sekä hiusten huuhteluun kiillon ja pehmeyden aikaansaamiseksi.

Suoliston hyvinvointi ja omenaviinietikka

Tutkimukset ovat osoittanet selvän yhteyden suolistomikrobien ja ihmisen yleisen terveydentilan välillä. Siksi suoliston hyvinvointi kiinnostaa nyt erityisen paljon. Useat käymisteitse valmistetut ruoat sisältävät mm. luonnollisia probiootteja, joiden sanotaan tasapainottavan suoliston tilaa. Useat ihmiset kokevat saavansa omenaviinietikasta tehoa aineenvaihduntaan ja ruoansulatukseen. Sekoita 1–2 tl pastoröimatonta omenaviinietikkaa isoon lasiin vettä ja nauti joko aamulla tai noin 20 minuuttia ennen ruokailua.

Kotikonstein flunssaa vastaan

Flunssan karkotukseen voi kokeilla pastöroimattomasta omenaviinietikasta, hunajasta ja raastetusta inkivääristä valmistettua shottia. Hyvää ja terveellistä ainakin.

Muista huolehtia hammaskiilteestä!

Kaikki happo on runsaasti käytettynä haitaksi hampaiden kiilteelle, mutta oikein käytettynä hapon aiheuttamaa eroosio on hallittavissa. Omenaviinietikan happopitoisuus on noin 5–6 % ja pH noin 2 %. Kun omenaviinietikka laimennetaan 1 rkl lasilliseen (2,5 dl) vettä, on seoksen pH 3–4%, eli sama kuin esimerkiksi appelsiinituoremehussa. Nautittuasi happopitoista juomaa, pidä noin tunnin tauko ennen hampaiden pesua. Voit myös käyttää pilliä juomaa nauttiessasi.