Hyvinvointia omenaviinietikasta

Omenaviinietikka on yhdistetty hyvinvointiin jo satojen vuosien ajan ympäri maailmaa.

Terveydenedistäjänä omenaviinietikan historia on enemmän kansanperinnettä ja käyttäjäkokemuksia kuin kliinistä lääketiedettä, ja siksi sillä ei ole virallisia terveysväitteitä.

Omenaviinietikka

Omenaviinietikan vaikutuksista puhutaan paljon, mutta virallisia näyttöjä sen terveysvaikutuksista ei ole – siksi omakohtainen kokemus on oleellisinta. Omenaviinietikka sisältää ainesosia – happoja, mikrobeja ja ravintoaineita, jotka itsessään ovat tutkittuja ja hyödyllisiä osana tasapainoista ruokavaliota.

Suolisto ja omenaviinietikka

Tutkimukset ovat osoittanet selvän yhteyden suolistomikrobien ja ihmisen yleisen terveydentilan välillä. Siksi suoliston hyvinvointi kiinnostaa nyt erityisen paljon. Useat käymisteitse valmistetut ruoat sisältävät mm. luonnollisia probiootteja, joiden sanotaan tasapainottavan suoliston tilaa.

Muista huolehtia hammaskiilteestä!

Kaikki happo on runsaasti käytettynä haitaksi hampaiden kiilteelle, mutta oikein käytettynä hapon aiheuttamaa eroosio on hallittavissa. Omenaviinietikan happopitoisuus on noin 5–6 % ja pH noin 2 %. Kun omenaviinietikka laimennetaan 1 rkl lasilliseen (2,5 dl) vettä, on seoksen pH 3–4%, eli sama kuin esimerkiksi appelsiinituoremehussa. Nautittuasi happopitoista juomaa, pidä noin tunnin tauko ennen hampaiden pesua. Voit myös käyttää pilliä juomaa nauttiessasi.