Etikat

Joko tunnet ihanat etikat?

Rajamäen etikat valmistuvat jo yli 120 vuoden kokemuksella. Valikoimassamme on klassisten väkiviinaetikoiden ja viinietikoiden lisäksi balsamietikkaa. Monen tutun luottoherkun kuten vaikkapa marinoitujen kasvisten ja erilaisten säilykkeiden salaisuus on perinteinen luonnollisella käymismenetelmällä valmistettu väkiviinaetikka. Aromikkaat viinietikat ja balsamietikat sopivat moneen ruokalajiin jälkiruokia myöten. Tutustu maistuviin vaihtoehtoihin ja laajenna rohkeasti keittiösi etikkavalikoimaa. 

Väkiviinaetikat

Väkiviinaetikka valmistetaan viljaviinasta. Sitä käytetään yleisimmin säilöntään ja pikkelöintiin kuten etikkakurkkuihin, pikkelseihin, sienisalaatteihin ja muihin herkullisiin lisukkeisiin. Etikkaa voi pitää huoneenlämmössä, kotikokin käden ulottuvilla. Kotivarana etikka säilyy vuosia auringonvalolta suojattuna ja viileässä (ei tarvitse kuitenkaan jääkaappikylmää). Palkitseva tuote kaikin puolin!

Omenaviinietikat

Viinietikka valmistetaan luonnollisella käymismenetelmällä viinistä; omenaviinietikka nimensä mukaisesti omenaviinistä. Etikan raikkaan happoisuuden ohella siinä on tallella omenan makeutta. Tutustu myös Rajamäen maustettuihin omenaviinietikoihin, joilla saat tuotua ihan uusia makuvivahteita tuttuihinkin ruokiin.

Viinietikat

Viinietikoissa on selkeästi maistettavissa raaka-aineena olleen viinin aromi. Siksi viinietikat sopivatkin maustamisessa jopa viinin korvikkeeksi, marinadeihin ja salaatinkastikkeisiin. Kasvisruokien lisäksi viinietikat ovat täydellinen mauste liha- ja kalaruokiin. Rajamäen valikoimista löydät puna- ja valkoviinipohjaiset etikat – ja resepteistä innostavia käyttöideoita.

Balsamietikat

Balsamietikka on etikkaperheen erityinen jäsen: se valmistetaan viinietikasta ja kokoon keitetystä rypälemehusta, joiden yhdistelmästä syntyy hedelmäinen, täyteläinen ja makeanhapan balsami. Rajamäen Vaalea Balsamietikka on ihastuttava tuote marinointiin, maustamiseen, kastikkeeseen ja vihannesten ja hedelmien viimeistelyyn.

Rajamäen etikat