Viinietikat
Hienostunut viinietikka
Maailmalla etikkaa valmistetaan mitä erilaisemmista raaka-aineista. Viinietikoita on valmistettu viinirypäleitä tuottavissa maissa jo pitkään. Rajamäen valko- ja punaviinietikat valmistetaan Heinävedellä laadukkaista italialaisista viineistä. Koska valmistustapana käytetään luonnollista käymismenetelmää, tuotteiden nimiin saa liittää raaka-aineena olleen tuotteen nimen, viinin.
Viinietikka on monipuolinen ja hienostunut tuote, joka sopii marinadeihin ja salaatinkastikkeisiin. Koska viinietikoissa on maistettavissa raaka-aineena olleen viinin aromi, ne sopivat maustamisessa jopa viinin korvikkeeksi.
Ruuanlaitto
Kevyen raikasta valkoviinietikkaa voi käyttää sellaisenaan tai vaikkapa valkosipulinkynsillä tai chilipippurin palolla maustettuna salaatinkastikkeeksi. Sitä käytetään myös perinteisten, hienojen voikastikkeiden valmistuksessa. Valkoviinietikka sopii esimerkiksi myös kalafileiden marinointiin ja hapanimeläkastikkeen valmistamiseen.
Punaviinietikka on erinomainen tuote muun muassa riistan marinointiin ja perinteisiin silakka- ja silliherkkuihin, mutta – samoin kuin muitakin etikoita – sitä voi käyttää monipuolisesti salaattikastikkeisiin ja kasvisten marinointiin. Käytetäänpä sitä myös shrub-makusiirappiin, josta voi valmistaa raikkaan juoman kivennäisveteen tai kuohuviiniin sekoitettuna.