Viinietikat

Hienostunut viinietikka

Maailmalla etikkaa valmistetaan mitä erilaisemmista raaka-aineista. Viinietikoita on valmistettu viinirypäleitä tuottavissa maissa jo pitkään. Rajamäen valko- ja punaviinietikat valmistetaan Heinävedellä laadukkaista italialaisista viineistä. Koska valmistustapana käytetään luonnollista käymismenetelmää, tuotteiden nimiin saa liittää raaka-aineena olleen tuotteen nimen, viinin.

Viinietikka on monipuolinen ja hienostunut tuote, joka sopii marinadeihin ja salaatinkastikkeisiin. Koska viinietikoissa on maistettavissa raaka-aineena olleen viinin aromi, ne sopivat maustamisessa jopa viinin korvikkeeksi.

Ruuanlaitto

Kevyen raikasta valkoviinietikkaa voi käyttää sellaisenaan tai vaikkapa valkosipulinkynsillä tai chilipippurin palolla maustettuna salaatinkastikkeeksi. Sitä käytetään myös perinteisten, hienojen voikastikkeiden valmistuksessa. Valkoviinietikka sopii esimerkiksi myös kalafileiden marinointiin ja hapanimeläkastikkeen valmistamiseen.

Punaviinietikka on erinomainen tuote muun muassa riistan marinointiin ja perinteisiin silakka- ja silliherkkuihin, mutta – samoin kuin muitakin etikoita – sitä voi käyttää monipuolisesti salaattikastikkeisiin ja kasvisten marinointiin. Käytetäänpä sitä myös shrub-makusiirappiin, josta voi valmistaa raikkaan juoman kivennäisveteen tai kuohuviiniin sekoitettuna.

Rajamäen viinietikat

Rajamäen Yrtti-valkoviinietikka

Yli kahdeksan kuukautta tammisammoissa kypsytetyistä italialaisista viineistä valmistettu ja yrttiaromilla maustettu Rajamäen Yrtti-valkoviinietikka sopii tuoreiden kasvisten, sienten ja vaalean lihan maustamiseen ja marinointiin. Yrtti-valkoviinietikan vahva happoisuus tuo siinä käytettyjen yrttien rosmariinin, salvian, laakerinlehden ja rakuunan maut ja tuoksut hyvin esille.

Rajamäen Sitruuna-valkoviinietikka

Italian Piemonten alueen hedelmäisistä viineistä valmistettu ja sitruuna-aromilla maustettu Rajamäen Sitruuna-valkoviinietikka sopii loistavasti korostamaan italialaisen keittiön makuja. Sitruuna-valkoviinietikalla maustat ja marinoit kalat, katkaravut ja broilerin. Sitruunan raikkaus sopii myös salaatteihin, savustetulle kalalle ja kermaviilikastikkeeseen. Hyvän kaadonohjaimen ansiosta annostelu onnistuu vaikka pisaroittain.

Rajamäen Valkoviinietikka

Rajamäen Valkoviinietikan pohjana on hieno italialainen valkoviini, joka on käytetty miedoksi valkoviinietikaksi. Kevyen raikasta Valkoviinietikkaa voi käyttää perinteisten, hienojen voikastikkeiden valmistuksessa. Valkoviinietikkaa voi myös maustaa vaikkapa valkosipulinkynsillä tai chilipippurin palolla, jolloin siitä tulee kevyt ja heti valmis salaatinkastike.

Rajamäen Punaviinietikka

Rajamäen Punaviinietikka valmistetaan täyteläisestä ja aromikkaasta italialaisesta punaviinistä. Punaviinietikka sopii loistavasti salaatinkastikkeisiin. Se on myös erinomainen riistan marinoinnissa ja perinteisissä silakka- ja silliherkuissa.