Väkiviinaetikat

Joka kodin luottotuote, väkiviinaetikka

Rajamäen Väkiviinaetikka valmistetaan perinteisellä valmistusmenetelmällä kotimaisesta viljaviinasta Bernerin tehtaalla Heinävedellä. Kaksinkertaisella käymismenetelmällä ja kypsyttämällä saadaan aromikasta ja tuoksuvaa, luonnollista etikkaa. Luonnollisella käymismenetelmällä valmistettujen etikoiden nimeen saa liittää sen aineen nimen, josta etikka on valmistettu. Siksi Rajamäen Väkiviinaetikka on nimenomaan väkiviinaetikkaa. Etikka sisältää alkoholia kuitenkin vain vähän, alle 0,4 %. 

Väkiviinaetikan etikkahappopitoisuus on 10 %. Etikka säilyy vuosia auringonvalolta suojattuna ja viileässä (ei tarvitse jääkaappikylmää). Siksi pulloissa ei ole parasta ennen -päiväystä. Etikka säilyy hyvin myös normaalissa huoneenlämpötilassa. Pidä siis väkiviinaetikkaa varalla kotona erilaisiin tarpeisiin. 

Säilöntä

Säilöntä on helppo ja herkullinen keino ottaa luonnon maut talteen ja luoda aivan uusia makuelämyksiä. Perinteisimmät säilöntäherkut syntyvät vihanneksista, juureksista, sienistä ja kaloista. Yhtä lailla säilöntään sopivat myös marjat, hedelmät – ja vaikkapa mausteet kuten chili. 

Ruuanlaitto

Väkiviinaetikka on keittiön perusvaruste, jolle on käyttöä myös perinteisten säilöntäsesonkien ulkopuolella. Väkiviinaetikan avulla saa kirpeyttä dippi- ja marinointikastikkeisiin, sillä voi mureuttaa lihaa ja maustaa kalaruokia. Eivätkä uppomunatkaan tai kuivan kuohkea marenki synny ilman väkiviinaetikkaa!

Siivous

Herkullisen ruoanlaiton lisäksi etikka soveltuu mainiosti monenlaiseen puhdistamiseen. Toisin kuin teollisista kemikaaleista, etikasta ei synny jäämiä luontoon. Oikein annosteltuna etikalla puhdistamisesta ei jää myöskään etikan hajua.

Väkiviinaetikkaa voi käyttää esimerkiksi kodinpuhdistuksessa yleispuhdistusaineena, pyykin huuhteluaineena sekä kodinkoneiden ja kylpyhuoneiden kalkinpoistossa.

Rajamäen väkiviinaetikat

Rajamäen Pikkelöintiliemi

Rajamäen Säilöntäliemi

Rajamäen Säilöntäliemi (maustettu väkiviinaetikka) valmistetaan sokerista, väkiviina- ja mallasetikasta sekä perinteisistä säilöntämausteista. Tuoksua ja aromia siihen tuovat valmistuksessa käytetyt mausteet. Monikäyttöinen mauste- ja marinointiliemi sopii sellaisenaan sienille, kalalle ja kasviksille.

Rajamäen Väkiviinaetikka

Rajamäen Väkiviinaetikka valmistetaan luonnollisella käymismenetelmällä kotimaisesta ohrasta. Yli satavuotias merkkituote yhdistetään useimmiten säilöntään, mutta se on myös monipuolinen maustaja ja monen ruoan herkullisuuden salaisuus.

Rajamäen Luomu Väkiviinaetikka

Rajamäen Luomu Väkiviinaetikka valmistetaan luonnollisella käymismenetelmällä luonnonmukaisesti tuotetusta viinasta.