Omenaviinietikat
Aromikas omenaviinietikka
Rajamäen omenaviinietikka valmistetaan luonnollisella käymismenetelmällä omeviinistä. Valmistusmenetelmän voi päätellä etikan nimestä: käymismenetelmällä valmistettujen etikoiden nimeen saa liittää sen aineen nimen, josta etikka on valmistettu. Omenaviinietikassa, niin kuin viinietikoissa yleensä, maistuu raaka-aineena olleen viinin aromi. Omenaviinietikassa on mukana myös häivähdys omenan makeutta. Omenaviinietikan viehätys piileekin sen hennon makeassa kirpeydessä.
Säilöntä
Omenaviinietikka parantaa omenasäilykkeiden säilyvyyttä, mutta sopii myös monenlaisiin erilaisiin hedelmähillokkeisiin ja marinoituihin soseisiin. Runsaana satovuonna luumu-, raparperi- ja omenachutney tuovat kiinnostavia vaihtoehtoja säilöntään. Hyödynnä ideat!
Ruuanlaitto
Omenaviinietikka sopii salaatinkastikkeeksi, marinadeihin ja sellaisenaan kala- ja äyriäisruokien mausteeksi. Etikan ravintoarvo on hyvin pieni, varsinkin kun sitä nautitaan pieniä määriä, mutta sen tärkein terveysvaikutus perustuu siihen, mitä sillä voi korvata: korvaa esimerkiksi salaatinkastikkeiden majoneesi etikalla; ripottele kasviksille suolan sijasta etikkaa; mausta uunilohi kerman sijasta etikka-mauste-liemellä. Etikka on vähäkalorinen ja maistuva lisä moneen ruokaan.
Hyvinvointi
Omenaviinietikka on yhdistetty hyvinvointiin jo satojen vuosien ajan ympäri maailmaa. Hyvinvoinnin edistäjänä omenaviinietikan historia on enemmän kansanperinnettä ja käyttäjäkokemuksia kuin kliinistä lääketiedettä. Siksi sillä ei ole virallisia terveysväitteitä. Rajamäen keskittyy hyvän maun ja luonnollisten, puhtaiden raaka-aineiden tuomaan hyvään oloon.