Omenaviinietikat

Aromikas omenaviinietikka

Rajamäen omenaviinietikka valmistetaan luonnollisella käymismenetelmällä omeviinistä. Valmistusmenetelmän voi päätellä etikan nimestä: käymismenetelmällä valmistettujen etikoiden nimeen saa liittää sen aineen nimen, josta etikka on valmistettu. Omenaviinietikassa, niin kuin viinietikoissa yleensä, maistuu raaka-aineena olleen viinin aromi. Omenaviinietikassa on mukana myös häivähdys omenan makeutta. Omenaviinietikan viehätys piileekin sen hennon makeassa kirpeydessä.

Säilöntä

Omenaviinietikka parantaa omenasäilykkeiden säilyvyyttä, mutta sopii myös monenlaisiin erilaisiin hedelmähillokkeisiin ja marinoituihin soseisiin. Runsaana satovuonna luumu-, raparperi- ja omenachutney tuovat kiinnostavia vaihtoehtoja säilöntään. Hyödynnä ideat!

Ruuanlaitto

Omenaviinietikka sopii salaatinkastikkeeksi, marinadeihin ja sellaisenaan kala- ja äyriäisruokien mausteeksi. Etikan ravintoarvo on hyvin pieni, varsinkin kun sitä nautitaan pieniä määriä, mutta sen tärkein terveysvaikutus perustuu siihen, mitä sillä voi korvata: korvaa esimerkiksi salaatinkastikkeiden majoneesi etikalla; ripottele kasviksille suolan sijasta etikkaa; mausta uunilohi kerman sijasta etikka-mauste-liemellä. Etikka on vähäkalorinen ja maistuva lisä moneen ruokaan.

Hyvinvointi

Omenaviinietikka on yhdistetty hyvinvointiin jo satojen vuosien ajan ympäri maailmaa. Hyvinvoinnin edistäjänä omenaviinietikan historia on enemmän kansanperinnettä ja käyttäjäkokemuksia kuin kliinistä lääketiedettä. Siksi sillä ei ole virallisia terveysväitteitä. Rajamäen keskittyy hyvän maun ja luonnollisten, puhtaiden raaka-aineiden tuomaan hyvään oloon.

Rajamäen omenaviinietikat

Rajamäen Luomu Omenasiiderietikka

Rajamäen Luomu Omenasiiderietikka on valmistettu italialaisesta luomu omenamehusta kaksinkertaisella käymismenetelmällä.

Rajamäen Hunaja-Omenaviinietikka

Rajamäen Hunaja-Omenaviinietikka on erikoisetikka, jossa juokseva kukkaishunaja on yhdistetty raikkaaseen omenaviinietikkaan. Hunaja-Omenaviinietikkaa kannattaa kokeilla itämaisiin ruokiin, broilerin marinointiin ja salaatinkastikkeisiin. Se ei sisällä sulfiitteja eikä rikkidioksidia.

Rajamäen Pastöroimaton Omenaviinietikka Virkistävä Inkivääri-Kurkuma

Kurkumalla ja inkivääriuutteella maustettu pastöroimaton omenaviinietikka. Hellävaraisesti suodatettu. Pastöroimatonta omenaviinietikkaa voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa ja juomissa.
Käytä tavanomaisesti maustamiseen, marinadeihin ja salaatinkastikkeisiin tai sekoita 1-2tl lasilliseen vettä ja nauti aamuisin.

Rajamäen Pastöroimaton Omenaviinietikka Maustamaton

Luonnollisella käymismenetelmällä valmistettu, maustamaton ja pastöroimaton omenaviinietikka. Hellävaraisesti suodatettu. Pastöroimatonta omenaviinietikkaa voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa ja juomissa.

Rajamäen Pastöroimaton Omenaviinietikka Lämmin Kaneli

Luontaisella kaneliaromilla maustettu pastöroimaton omenaviinietikka. Hellävaraisesti suodatettu. Pastöroimatonta omenaviinietikkaa voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa ja juomissa.
Käytä tavanomaisesti maustamiseen, marinadeihin ja salaatinkastikkeisiin tai sekoita 1-2 tl lasilliseen vettä ja nauti aamuisin.

Rajamäen Omenaviinietikka

Rajamäen Omenaviinietikka valmistetaan erittäin korkealaatuisesta omenaviinistä. Luonnollisella käymismenetelmällä valmistetussa Omenaviinietikassa on tallella omenan makeus ja etikan raikas happoisuus. Se tuo pienen, kirpeän makuvivahteen esimerkiksi hedelmä- ja marjasäilykkeille ja antaa hapanimelää makua ruokaan.