Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Neljälle
Raaka-aineet:
4 broilerin rintafileetä
öljyä ruskistamiseen
1 punasipuli
2 porkkanaa
250 g parsakaalia
1 suippopaprika
200 g kirsikkatomaatteja
Balsamimarinadi:
1 dl oliiviöljyä
½ dl Rajamäen Tummaa kastiketta ”Aceto Balsamico di Modena IGP”
4 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Basilikaa
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Sekoita ensin marinadi. Mittaa lasipurkkiin oliiviöljy ja balsamikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää purkkiin basilikan, suolan ja mustapippurin kanssa. Sulje kansi ja ravista sekaisin. Ota puolet marinadista ja kaada broilerin fileiden päälle, sekoita hyvin. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia jääkaapissa.
Ruskista broilerin fileet pannulla molemmin puolin ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
Kuori ja lohko punasipuli. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pikkurillin kokoiksiksi tikuiksi. Leikkaa parsakaali suupaloiksi, samoin suippopaprika. Halkaise isommat kirsikkatomaatit, pienet voi jättää kokonaisiksi. Levitä punasipuli, porkkana ja parsakaali leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita joukkoon loput marinadista. Asettele broilerit kasvisten lomaan. Paahda 200 asteessa 15 minuuttia. Lisää loput vihannekset ja jatka paahtamista vielä 10-15 minuuttia, kunnes kaikki on kypsää.