Neljälle
Kanavartaat:
600 g broilerin fileetä
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
varrastikkuja
Tomaattisalaatti:
1 pieni punasipuli
5 tomaattia (n. 600 g)
½ dl lehtipersiljaa ja/tai basilikaa hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
Valkosipuli-jogurttikastike:
2 ½ dl turkkilaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia
½ sitruunan mehu
1 tl kuivattua minttua
suolaa
Kanavartaat:
Leikkaa broilerin filee ohuiksi siivuiksi. Sekoita turkkilainen jogurtti, öljy, sitruunamehu, omenaviinietikka, Liquid Oregano, suola ja mustapippuri keskenään. Sekoita marinadi broilerisiivujen joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä tunnin ajan. Pujottele broilerisiivut varrastikkuihin tiiviisti ja grillaa molemmin puolin kypsiksi.
Tarjoile tomaattisalaatin ja valkosipuli-jogurttikastikkeen kanssa.
Tomaattisalaatti:
Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Valuta.
Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.
Valkosipuli-jogurttikastike:
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne jogurtin joukkoon sitruunamehun ja kuivatun mintun kanssa. Mausta suolalla. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.