1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

Kalatacot & mansikkasalsa

Neljälle

600 g kirjolohifileetä
suolaa ja valkopippuria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
3 ½ dl vissyä
1 tl juustokuminaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
rypsiöljyä

kaalisalaatti:

¼ varhais- tai keräkaalia (n. 200 g)
1 porkkana
2 rkl korianteria hienonnettuna
1 limen kuori ja mehu
suolaa

mansikkasalsa:

250 g mansikoita (n. 5 dl)
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi tai 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia
1 jalapeno
1 limen mehu
2 tl Rajamäen Liquid Basilikaa
suolaa ja mustapippuria

lisäksi:

8 pientä tortillaa
1 kypsä avokado
2 dl ranskankermaa
1-2 tl chipotle chilijauhetta
korianteria
limelohkoja

 

Valmista ensin kaalisalaatti ja mansikkasalsa.

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään käsin hieromalla.

Mansikkasalsaa varten leikkaa mansikat pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna punasipuli, valkosipuli ja jalapeno. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Leikkaa kala kalapuikon kokoisiksi paloiksi. Mausta palat kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Sekoita vehnäjauhot, pankojauhot, vissy ja mausteet keskenään taikinaksi.

Kuumenna reilu loraus rypsiöljyä pannulla. Dippaa kalapalat taikinaan ja paista kullanruskeiksi joka puolelta. Nosta kypsät kalat hetkeksi talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy poistuu.

Lämmitä tortillat grillissä, mikrossa tai pannulla. Leikkaa avokado siivuiksi. Mausta ranskankerma chipotle chilijauheella. Täytä tortillat kaalisalaatilla, kalapaloilla, mansikkasalsalla, avokadolla ja chipotle-ranskankermalla. Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarjoile tacojen kanssa limelohkoja.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet