puolikas kurkku
1 puntti haluamaasi salaattia, keräsalaattia tai tammenlehtisalaattia
150 g Buffalo mozzarellaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Pikkelöidyt karhunvatukat
0,5 dl Rajamäen punaviinietikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
150 g karhunvatukoita
- Aloita valmistamalla pikkelöidyt karhunvatukat. Lisää 1 dl vettä ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Nosta hellalta ja kaada joukkoon loput ainekset. Laita karhunvatukat puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada pikkeliliemi päälle ja anna marinoitua hetki.
- Pese salaatti ja kurkku huolellisesti. Leikkaa kurkku suupaloiksi. Revi salaatti pienemmäksi. Laita salaatti kulhoon ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.
- Lisää revitty Buffalo mozzarella ja kurkku. Nostele päälle vielä karhunvatukat ja tarjoile. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.
Salaatti sopii erinomaisesti kevyeksi lounaaksi rapeakuorisen leivän kanssa tarjoiltuna tai vaikkapa lihan kaveriksi. Pikkelöidyt karhunvatukat säilyvät jääkaapissa muutaman päivän