1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


45 min

Korealainen kanapata “daktori tang” ja pikkelöity retikka

Kuudelle

Pikkelöidyn retikan valmistamiseen kuluva aika: 3 h

1 kg broilerin koipipaloja
oliiviöljyä ruskistamiseen
½ dl soijakastiketta
½ dl gochujang-chilitahnaa
2 rkl Rajamäen Liquid Valkosipulia
1 rkl Rajamäen Liquid Inkivääriä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
7 ½ dl kanalientä
400 g perunoita
2 porkkanaa
1 sipuli
tuoretta chiliä
kevätsipulia
tarjoiluun keitettyä riisiä

Pikkelöity retikka:
350 g retikkaa
1 rkl suolaa
1 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä

Ruskista broilerin koipipalat pannulla tilkassa öljyä. Siirrä pataan. Sekoita keskenään soijakastike, gochujang-chilitahna, Liquid Valkosipuli, Liquid Inkivääri, kalakastike ja sokeri, sekoita maustetahna broilereiden joukkoon. Kaada kanaliemi pataan ja keitä broilerin koipipaloja 15 minuuttia.

Kuori perunat, porkkanat ja sipuli, pilko ne ja lisää pataan. Kypsennä vielä 10-15 minuuttia, kunnes vihannekset ja broileri ovat kypsiä. Tarkista padan maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele kanapata hienonnetulla tuoreella chilillä ja kevätsipulilla. Tarjoile pikkelöidyn retikan ja keitetyn riisin kanssa.

Pikkelöity retikka:

Kuori retikka ja leikkaa se suikaleiksi. Laita suikaleet siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna retikoiden itkeä 15 minuuttia. Huuhtele ja anna valua kuiviksi.

Mittaa Omenaviinietikka, sokeri ja vesi kattilaan, kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Siirrä retikat puhtaaseen purkkiin ja kaada liemi päälle. Anna jäähtyä ja maustua vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet