1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


Laskiaisvohvelit pikkelöidyillä marjoilla ja suklaamoussella

Vohvelit: 10 annosta.

Voit tehdä vohvelit alusta asti itse tai käyttää valmista ohukais- ja vohvelijauhetta.

2 Munaa
2 dl Pankojauho
2 dl vispi- tai kuohukerma
2 dl Vehnäjauho, puolikarkea
1 dl sokeri
2 tl vaniljasokeri

Vatkaa ensin munat, lisää sokeri ja vanilja sokeri, vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa vielä kerma kerma sekaan.
Seuraavaksi, lisää ensin pankojauho ja lisää sitten vehnäjauhot vähitellen, lisää jauhoja tarvittaessa, sekoita ainekset hyvin sekaisin.
Taikina saa olla aika paksu, niin että valuu kuitenkin kauhasta hyvin pois.
Anna taikinan tekeytyä vähintään 15min jääkaapissa.
Paista vohvelit kauniin kullan ruskean keltaisiksi vohveliraudalla tai lettupannulla. Lisää tarvittaessa paistorasvaa pannulle estääksesi taikina tarttuminen pannuun.


Mousse: 10 annosta

100 g tummaa suklaata
2 rkl Kikkoman Soijakastiketta
1 rkl espressojauhetta/kahvijauhetta
3 rkl sokeria (2 rkl suklaa mousseen, 1 rkl Kermavaahtoon)
1 kananmuna
2 dl kermaa

Rouhi suklaa karkeasti. Aseta kulho vesihauteeseen ja lisää kulhoon suklaarouhe, soijakastike, espressojauhe ja sokeri. Sulata ainekset ja anna seoksen jäähtyä hetki. Vatkaa kananmuna ja kerma vaahdoksi eri kulhoissa, sekoita kananmunavaahto ja 2/3 kermavaahdosta suklaaseoksen joukkoon ja aseta mousse jääkaappiin noin tunniksi.

Tarjoile pikkelöityjen marjojen kanssa. Voit yhdistellä eri marjoja makusi mukaan
https://www.rajamaen.fi/reseptit/pikkeloidyt-mansikat/