1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

Lehtikaalirisotto & paahdetut kirsikkatomaatit

Neljälle

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 + 4 rkl voita
1 tl kuivattua timjamia
3 dl risottoriisiä
1 ½ dl valkoviiniä
8-10 dl kasvislientä
100 g lehtikaalia
1 dl vastaraastettua parmesaania
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
suolaa ja mustapippuria

paahdetut kirsikkatomaatit:

500 g kirsikkatomaatteja
1 rkl Rajamäen Basilika Ekstra-Neitsytoliiviöljyä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

lehtikaalisipsit:

2 lehtikaalin lehteä
1 rkl Rajamäen Basilika Ekstra-Neitsytoliiviöljyä
½ tl suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl voita kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipulit ja timjami, kuullota vielä noin minuutti. Lisää sitten risottoriisi ja kuullota, kunnes riisi on kuultavaa.

Lisää viini kasariin ja anna kiehahtaa. Ala lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna edellisen kauhallisen aina imeytyä riiseihin ennen seuraavan lisäämistä. Sekoittele.

Nappaa lehtikaalinipusta kaksi lehteä erikseen sipsejä varten. Hienonna loput lehtikaalit ruoteineen ja laita tehosekoittimeen. Lisää desi vettä ja surauta hienoksi. Kaada seos risoton joukkoon siinä vaiheessa, kun riisit ovat melkein valmiita. Jatka vielä kypsentämistä.

Kun riisit ovat sopivia, sekoita joukkoon 4 rkl voita, parmesaani sekä struunan kuori ja mehu. Lisää vielä lientä, jos risotto on liian tiukkaa. Hyvä risotto on valuvaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile paahdettujen kirsikkatomaattien ja lehtikaalisipsien kanssa.

 

paahdetut kirsikkatomaatit:

Leikkaa osa kirsikkatomaateista puoliksi, jätä pienimmät kokonaisiksi. Levitä leivinpaperille uunipellille. Sekoita joukkoon Basilika-öljy, suola ja mustapippuri. Paahda 220 asteessa 20 minuuttia.

lehtikaalisipsit:

Riivi lehtikaalin ruodista lehdet irti ja levitä ne leivinpaperille uunipellille. Hiero basilika-öljy joukkoon ja mausta suolalla. Paahda 175 asteessa 7-8 minuuttia, varo polttamasta. Anna jäähtyä.