Laktoositon
Maidoton
Raaka-aineet
400 g ruodotonta lohifileetä
1 dl Kikkoman Teriyakimarinadia
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
ripaus sokeria
0,5 tl chilirouhetta
1 rkl seesaminsiemeniä
tilkka Seesamiöljyä
(suolaa)
vihersalaatteja
marinoitu punasipuli:
1 pieni punasipuli
1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus sokeria
Leikkaa lohifileestä pitkänomainen mahdollisimman siisti ja kaunis pala. Sekoita teriyakikastikkeen joukkoon sitruunamehu, mustapippuria, ripaus sokeria ja chilirouhe. Nosta lohipala kapeaan reunalliseen astiaan ja valele kauttaaltaan marinadilla. Peitä astia kelmulla ja anna kalan marinoitua kylmässä noin 2 tuntia.
Laita sipuli marinoitumaan. Leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Sekoita sipulirenkaiden joukkoon punaviinietikka, suola ja sokeri. Laita sivuun odottamaan.
Nosta kala marinadista ja sipaise pintaan tilkka seesamiöljyä. Paista lohipala pannulla nopeasti kaikilta sivuiltaan. Pyörittele lohi seesaminsiemenissä. Ripottele halutessasi pinnalle vielä suolaa.
Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile salaattipedillä marinoidun punasipulin kera.