Marinoidun lohen kaveriksi sopivat kirsikkatomaatit ja vihreät pavut.
Vaalea balsamietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Lohta yrtti-balsamicomarinadissa

Gluteeniton

Raaka-aineet:

 

4 lohimedaljonkia
kourallinen tuoreita yrttejä (esim. rosmariinia ja ruohosipulia)
2 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
ripaukset suolaa ja mustapippuria

Pavut:
500 g pitkiä vihreitä papuja
4-5 valkosipulinkynttä
chilirouhetta
2-3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Lisäksi:
kirsikkatomaatteja tertuissa
ruohosipulin kukkia

Laita lohimedaljongit vadille. Hienonna yrtit, ja sekoita joukkoon balsamico, oliiviöljy ja hunaja. Kaada seos lohimedaljonkien päälle ja kääntele niitä niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Jätä maustumaan hetkeksi.

Huuhtele, kuivaa ja siisti pavut. Ruskista valkosipuli oliiviöljyssä paahteisen ruskeaksi, älä kuitenkaan polta sitä. Lisää chili ja sitten pavut. Paista hetki ja hauduta niin, että papuihin jää vielä rapeutta. Mausta kevyesti suolalla. Nosta lopuksi kirsikkatomaatit pannulla ottamaan hieman lämpöä.

Pyyhkäise lohipaloista marinadia hieman pois. Paista toisella pannulla lohipaloihin hyvät rapeat pinnat ja kypsennä ne loppuun keskilämmöllä. Mausta molemmin puolin kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Jaa pavut lautasille ja nosta päälle lohimedaljongit ja tomaatit. Tarjoile heti.

Tutustu tuotteisiin Väkiviinaetikat

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet
  • Oliiviöljyt