Gluteeniton
Neljälle
Raaka-aineet:
4 lohimedaljonkia
kourallinen tuoreita yrttejä (esim. rosmariinia ja ruohosipulia)
2 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
ripaukset suolaa ja mustapippuria
Pavut:
500 g pitkiä vihreitä papuja
4-5 valkosipulinkynttä
chilirouhetta
2-3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Lisäksi:
kirsikkatomaatteja tertuissa
ruohosipulin kukkia
Laita lohimedaljongit vadille. Hienonna yrtit, ja sekoita joukkoon balsamico, oliiviöljy ja hunaja. Kaada seos lohimedaljonkien päälle ja kääntele niitä niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Jätä maustumaan hetkeksi.
Huuhtele, kuivaa ja siisti pavut. Ruskista valkosipuli oliiviöljyssä paahteisen ruskeaksi, älä kuitenkaan polta sitä. Lisää chili ja sitten pavut. Paista hetki ja hauduta niin, että papuihin jää vielä rapeutta. Mausta kevyesti suolalla. Nosta lopuksi kirsikkatomaatit pannulla ottamaan hieman lämpöä.
Pyyhkäise lohipaloista marinadia hieman pois. Paista toisella pannulla lohipaloihin hyvät rapeat pinnat ja kypsennä ne loppuun keskilämmöllä. Mausta molemmin puolin kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Jaa pavut lautasille ja nosta päälle lohimedaljongit ja tomaatit. Tarjoile heti.