Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
1 h
Raaka-aineet
2 omenaa
1 kg tummia luumuja
1 pieni sipuli
pala tuoretta inkivääriä
tilkka vettä
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 kanelitanko
1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
Kuori omenat ja poista niistä siemenkota. Halkaise luumut ja poista kivet. Kuori sipuli. Paloittele hedelmät ja sipuli. Hienonna inkivääri. Kaada tilkka vettä kattilan pohjalle ja lisää kattilaan kaikki muut aineet paitsi viinietikka. Keitä kunnes ainekset ovat melkein soseutuneet. Lisää etikka ja poista kanelitanko. Kaada chutney puhtaaseen lasipurkkiin ja sulje kansi. Säilytä chutney jääkaapissa. Tarjoa liharuokien lisäkkeenä tai vaikkapa juustopöydässä valkohomejuuston seurana.