Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Neljälle
Raaka-aineet
2 porkkanaa
1 iso tai 2 pientä puna- tai raitajuurta
ripaus suolaa ja sokeria
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa
2 tl hunajaa
1 rkl sitruunatimjamia hienonnettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
Viimeistelyyn:
punamangoldia, silmuja tai versoja
paahdettuja manteleita rouhittuina
Pese juurekset ja kuori tarvittaessa. Leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. Kääntele joukkoon ripaukset suolaa ja sokeria. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike juuresten joukkoon. Anna tekeytyä 15-20 minuuttia ja viimeistele punamangoldilla, silmuilla, versoilla ja paahdetuilla manteleilla.