Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
1 h
Raaka-aineet
2 l puhdistettuja tuoreita mustikoita
1 dl vettä
1 dl Rajamäen Persikka-Omenaviinietikkaa
3 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1,5 tl anista
5 neilikkaa
1 pieni kuivattu chilipalko
Mittaa kattilaan vesi, persikka-omenaviinietikka, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Murskaa morttelissa anis, neilikat ja chili tasaiseksi jauheeksi ja lisää kattilaan. Kaada lopuksi joukkoon mustikat ja sekoita hyvin. Kuumenna seos kiehumispisteeseen ja hauduta 20-30 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja poista vaniljatanko. Kaada hilloke puhtaisiin patentti- tai hillopurkkeihin ja jäähdytä huoneenlämmössä. Säilytä viileässä. Hilloke säilyy hyvin noin 2 kuukautta. Tarjoile vaniljajäätelön tai juustojen kera.