Gluteeniton

Laktoositon

Maidoton

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


1 h

Mausteinen mustikkahilloke

Raaka-aineet

2 l puhdistettuja tuoreita mustikoita
1 dl vettä
1 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
3 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1,5 tl anista
5 neilikkaa
2 tl Rajamäen Luomu Liquid Chili tai 1 pieni kuivattu chilipalko

Mittaa kattilaan vesi, Omenaviinietikka, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Murskaa morttelissa anis, neilikat ja chili tasaiseksi jauheeksi ja lisää kattilaan. Kaada lopuksi joukkoon mustikat ja sekoita hyvin. Kuumenna seos kiehumispisteeseen ja hauduta 20-30 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja poista vaniljatanko. Kaada hilloke puhtaisiin patentti- tai hillopurkkeihin ja jäähdytä huoneenlämmössä. Säilytä viileässä. Hilloke säilyy hyvin noin 2 kuukautta. Tarjoile vaniljajäätelön tai juustojen kera.