1 h
Kuudelle
1 juuriselleri (n. 800 g)
500 g perunoita
2 rkl voita
1 dl maitoa
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
1 rkl oliiviöljyä
½ tl savupaprikajauhetta
1 prk tomaattimurskaa (400 g)
1 prk punaisia linssejä (n. 175 g)
2 dl kasvislientä
1 tl Worcestershire-kastiketta
1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
75 g raastettua cheddaria
Valmista ensin juuriselleri-perunapyree. Kuori ja paloittele juuriselleri ja perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois ja lisää kattilaan voi sekä maito, soseuta perunat muussinuijalla tai käsivatkaimella. Mausta suolalla.
Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna lehtisellerin varret.
Kuullota punasipulia öljyssä kasarissa muutama minuutti. Lisää valkosipulit, porkkanat ja lehtisellerit sekä savupaprikajauhe ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää kasariin tomaattimurska, valutetut linssit ja kasvisliemi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Mausta Worcerstershire-kastikkeella, punaviinietikalla, hienonnetulla timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
Kaada linssikastike voideltuun uunivuokaan ja levitä selleri-perunapyree pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Paista paimenen piirasta 200 asteessa puoli tuntia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.