Laktoositon
Maidoton
25 min
Raaka-aineet
300 g kuivapastaa
½ kurkku
200 g kirsikkatomaatteja
6 kpl grillattuja ja säilöttyjä artisokansydämiä (esim. Saclà)
100 g valkoisia keitettyjä papuja
3 rkl kapriksia
1 ruukku rucolaa revittynä
80 g ilmakuivattua kinkkua revittynä
Kastike:
0,5 dl sitruunalla maustettua oliiviöljyä
2 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
tuoretta mustapippuria
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Huuhtele nopeasti kylmän veden alla ja jäähdytä. Paloittele kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit. Valuta artisokansydämet ja pavut. Paloittele artisokansydämet kahteen tai neljään osaan. Kääntele isossa kulhossa pastan joukkoon kurkku, tomaatit, artisokansydämet ja pavut sekä kaprikset ja rucola. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää kastike salaattiin. Viimeistele salaatti revityllä ilmakuivatulla kinkulla ja tarjoile hyvän leivän kera.