Raaka-aineet
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
2 rkl Ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa
2 dl vettä
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
Viimeistelyyn:
Ekstra-neitsytoliiviöljyä
Viipaloi kesäkurpitsa n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää oliiviöljy ja pyörittele kesäkurpitsaviipaleet kauttaaltaan öljyssä. Grillaa tai paista kesäkurpitsoihin hyvä väri molemmin puolin. Siirrä kesäkurpitsat 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa kattilaan balsamietikka, vesi, sokeri, suola sekä sitruunan kuoriraaste ja puristettu mehu. Kuumenna kiehuvaksi niin, että sokeri sulaa liemeen. Jäähdytä, lisää joukkoon hienonnettu minttu ja kaada lämmin liemi purkkiin. Sulje purkki ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön ylii. Tarjoa bruschetta-leipien päällä hyvän mozzarellan kera tai esim. salaattien joukossa. Viimeistele hyvällä oliiviöljyllä. Pikkelöidyt kesäkurpitsat säilyvät jääkaapissa vähintään viikon.