Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Raaka-aineet
500 g punasipuleita
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
5 dl vedellä laimennettua herukkamehua
1/2 -1 dl sokeria
3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
1 tl suolaa
Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota sipulirenkaita ja valkosipuliviipaleita öljyssä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Laimenna herukkamehu hieman juomisvahvuutta väkevämmäksi. Kaada mehu ja sokeri sipuleiden päälle. Keitä hiljalleen noin tunnin verran. Mausta seos punaviinietikalla ja suolalla. Kaada hilloke lasipurkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa esimerkiksi liha- tai broileriruokien sekä mausteisten pataruokien kanssa. Ohjeella valmistuu ½ litraa punasipulihilloketta.