1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

Raikkaat shrub-juomat

Helppo ja herkullinen shrub on juhlien ihana alkumalja tai raikas seurustelujuoma. Marjoista, hedelmistä, sokerista ja etikasta keitettävä shrub-makusiirappi muuntuu ihanaksi shrub-juomaksi esimerkiksi kivennäisveteen tai kuohuviiniin sekoitettuna. Kaada kuohuviinilaseihin noin 2 cl jäähdytettyä makusiirappia ja täytä lasi kylmällä kuohuviinillä tai kivennäisvedellä, ja herkullinen shrub on valmis. Kokeile rohkeasti erilaisia marjoja ja hedelmiä – vain mielikuvitus on rajana!

Vadelmashrub

2,5 dl vadelmia
2,5 dl sokeria
2,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa

Mittaa kulhoon vadelmat ja sokeri, ja sekoita varovasti. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin. Painele lusikan avulla vadelmista neste tiheän siivilän läpi kulhoon. Sekoita joukkoon etikka ja kaada seos pulloon tai kannelliseen purkkiin. Nosta seos jääkaappiin ja anna tekeytyä noin 5 vuorokautta silloin tällöin pulloa ravistellen.

Nopeampi tapa tehdä shrub on keittää vadelmat ja sokeri nopeasti, lisätä joukkoon etikka ja siivilöidä neste. Tuolloin shrub on valmista käytettäväksi heti.

Mustaherukkashrub

200 g mustaherukoita (pakaste)
1 tähtianis
0,5 dl vettä
2,5 dl sokeria
2 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa
Kuohuviiniä tai kivennäisvettä

Mittaa kattilaan mustaherukat, tähtianis ja vesi. Kuumenna niin, että alkaa muodostua vesihöyryä ja jäiset mustaherukat sulavat. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen, ja keitä hiljaa poreillen pari minuuttia niin, että sokeri sulaa. Siivilöi neste tiheän siivilän läpi kulhoon. Painele mustaherukoita siivilää vasten esimerkiksi lusikalla, niin että saat kaiken mustaherukkamehun talteen. Sekoita joukkoon etikka ja kaada seos pulloon tai kannelliseen purkkiin. Jätä tähtianis mustaherukka-etikkaseoksen joukkoon antamaan lisämakua.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet